10 provinciale en 1 nationale medaille voor Benjamin dames van TACT Sint-Truiden.

Print
10 provinciale en 1 nationale medaille voor Benjamin dames van TACT Sint-Truiden.

Foto: Kris Pictoel

Sint-Truiden - Ymke Vlayen, Margot Vanspouwen, Maya Boyen en Mirthe Pictoel, de benjamin dames van Atletiekclub TACT Sint-Truiden, behaalden samen 10 provinciale en 1 nationale medaille.

Niet alleen individueel maar ook als team hebben onze benjamins dames het afgelopen atletiekseizoen flink gepresteerd.
Individueel behaalden ze maar liefst 8 medailles op het Limburgs kampioenschap in diverse disciplines.
Veldloop, verspringen, 60 m spurt, 600 m en in hoogspringen werden de drie edelmetalen onderling verdeeld.

Als team veroverden ze nog 2 provinciale medailles. Hoogtepunt dit jaar was het provinciaal Limburgs kampioenschap estafette op de 4x60 m en 3x600 m aflossing. Bij de 4x60 m, die de vier boven vernoemde dames in een tijd van 38s92 aflegden, behaalden ze op 2 tienden van het goud de zilveren medaille.
Mirthe, Maya en Margot behaalden uiteindelijk bij de 3x600m estafette de Limburgse titel in een beste nationale jaartijd van 6min22sec. Met deze tijd verpulverden ze het clubrecord met maar liefst 5 seconden.

Als kers op de taart mochten de vier dames op 26 september op het Belgisch kampioenschap in Nijvel de bronzen medaille in ontvangst nemen op de 4x60 m estafette in een tijd van 38sec18.
Ook hier was het verschil met de tweede en de winnaars miniem. We noteerden 3 honderdste verschil met de tweede en 19 tiende met de winnaars.

Langs deze weg willen wij hen een dikke proficiat wensen als 2de jaars benjamins. Volgend jaar worden zij eerstejaars pupil en wensen wij hen weer puike prestaties toe.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio