Snowden begroet Twitteraars met enkele grapjes

Print
Snowden begroet Twitteraars met enkele grapjes

Edward Snowden Foto: AFP

De Amerikaan Edward Snowden heeft een Twitter-account geopend en dinsdag zijn eerste tweet de wereld ingestuurd. ‘Can you hear me now?’ (Kunnen jullie mij nu horen?), luidde de laconieke tekst van de 32-jarige klokkenluider.

Volgens het onthullingsportaal The Intercept bestond de account (@Snowden) al drie jaar, maar was die tot dusver blanco gebleven. Naar verluidt begon Snowden, voormalig medewerker van de “globale afluisterdienst” NSA (National Security Agency), maandag het NSA te volgen, waarna het NSA prompt Snowden begon te volgen in zijn gebruikelijke -anonieme- stijl.

Snowden werd meteen door vele Twitteraars welkom geheten en Snowden nam die boodschappen in dank aan. Hij gooide er zelfs al aan een grapje tegenaan. “Er blijkt nu ook water op Mars te zijn! Denk je dat ze er aan de grens paspoorten controleren? Ik vraag het maar voor een vriend”, postte hij met een kwinkslag. Op een vraag van een andere bezorgde Twitteraar die zich afvroeg hoe Snowden zijn tijd tegenwoordig vult antwoordde hij: “Ik vind nog voldoende tijd om op het internet naar kattenfoto’s te kijken.”