Brustemnaren helpen bij heropbouw Nepal

Print
Brustemnaren helpen bij heropbouw Nepal

Foto: Jo Gennez

Brustem

Sint-Truiden - In november vliegen Brustemnaren Jaak Peyls en Valère Sauwens naar Nepal om er onder de vleugels van Bouworde Vlaanderen drie weken mee te helpen met de bouw van een schooltje. Vorige week stelden ze hun plannen voor tijdens een informatie-avond in zaal Burchtheem. Een dertigtal geïnteresseerden kwam luisteren naar hun plannen.

Jaak en Valère zijn niet aan hun proefstuk toe. Toch zullen de werkomstandigheden in het bergdorpje Pharpu, dat zo’n tweeduizend inwoners telt, harder zijn dan ze het gewoon zijn. De regio werd op 25 april getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Drie weken later was er een nieuwe aardbeving die iets minder kracht had. Veel gebouwen zijn vernield en er vielen duizenden doden en een veelvoud gewonden.
“We zijn nog maar de eerste groep van de Bouworde die sinds de ramp naar ginds afzakt”, zegt Jaak Peyls (foto, rechts). Samen met zes andere Vlamingen, waaronder Trui Troost (foto, midden) gaan Jaak en Valère er helpen bij de wederopbouw van de school. Daarnaast zullen ze ook helpen in de plaatselijke gezondheidszorg en Engelse les geven. “We betalen onze reis volledig zelf, net als ons verblijf en de maaltijden. Het geld dat we inzamelen wordt integraal aan het project besteed. Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar een tweedehands couveuse voor het plaatselijke ziekenhuis”, aldus Jaak.
Wie het project wil steunen, vindt op onderstaande Facebookpagina informatie om een gift te storten. “Na de reis nodigen we alle geïnteresseerden uit op een informatieavond waar we het project in woord en beeld zullen toelichten. Aan iedereen bij voorbaat dank voor de steun."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio