Nieuw F1-team Haas trekt Romain Grosjean aan

Print
Nieuw F1-team Haas trekt Romain Grosjean aan

Foto: AP

De Franse autopiloot Romain Grosjean (29) zal volgend seizoen uitkomen voor het nieuwe Amerikaanse Formule 1-team Haas. Dat bevestigden het team en de rijder dinsdag. Grosjean komt over van de financieel noodlijdende Franse renstal Lotus. De Fransman is de eerste naam die Haas bekendmaakt voor volgend seizoen.

‘We zochten een ervaren piloot’, opende eigenaar Gene Haas. ‘De Formule 1 is een moeilijk kampioenschap en we willen graag snel punten halen. Romain moet ons daarbij helpen. Hij heeft veel kennis over de circuits en de te gebruiken wedstrijdstrategieën.’

Ook Romain Grosjean is opgetogen met zijn transfer. ‘Ik ben al een hele tijd heel geïnteresseerd in het project van Gene Haas. Ik ben heel gelukkig met mijn transfer. De benadering van dit team is trouwens helemaal anders dan die van de meeste teams. Bovendien is de band van het team met Ferrari heel interessant.’ Ferrari zal de motor aan het nieuwe Formule 1-team leveren.

Grosjean reed al sinds 2012 voor Lotus. Op dit moment staat hij op de negende plaats in het wereldkampioenschap Formule 1.

Het team van Gene Haas zou oorspronkelijk al in 2015 deel uitmaken van de Formule 1. Maar daar werd in de loop van 2014 al van afgezien. In 2016 zullen de Amerikaanse troepen wel van de partij zijn. Als kandidaat voor het tweede zitje wordt de naam van de Mexicaan Esteban Gutierrez het vaakst geciteerd.