Keizerlijke Commanderie brengt fruit naar de koning

Print
Sint-Truiden - Het is al vele jaren de gewoonte dat de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie tijdens de hardfruitoogst het resultaat van de noeste arbeid van de fruittelers aan de koning presenteren.

De tienkoppige delegatie van de Keizerlijke Commanderie kreeg het gezelschap van federaal volksvertegenwoordiger en burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren, en van Hilde Vautmans, schepen voor Landbouw en Europees parlementslid.
Het was kolonel Georges Roman SBH die de leden van de Commanderie in naam van de koning ontving op het koninklijk paleis. Voor de gelegenheid hadden de Zuid-Limburgse fruittelers een grote mand gevuld met de nieuwigheden in de hardfruitoogst: zo kunnen koning Filip en zijn gezin kennismaken met de Belgica, Joly Red en Kanzi, maar ook met Conférence en Sweet Sensation. Ook de allerlaatste telg van hardfruitland, de nieuwe peer Migo van Veiling Haspengouw prijkte tussen al het lekkers. “Het fruit gaat nu rechtstreeks naar de privé vertrekken van de Koninklijke familie en in ben ervan overtuigd dat dit lekkere fruit er zeker geen dagen zal moeten wachten om geconsumeerd te worden”, zei kolonel Roman nog.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio