Waasland-Beveren kan twee speeldagen niet rekenen op geschorste Vanzo

Print
Waasland-Beveren kan twee speeldagen niet rekenen op geschorste Vanzo

Foto: BELGA

Eersteklasser Waasland-Beveren moet het in zijn komende twee competitiewedstrijden - zaterdag bij STVV en in eigen huis tegen Racing Genk (17 oktober) - zonder Floriano Vanzo zien te rooien. De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaf de aanvaller van de Waaslanders dinsdag een schorsing van twee speeldagen en een boete van 800 euro.

De aanvaller van de Waaslanders trapte op de achtste speeldag op het veld van Club Brugge (5-1) in de buik van Club-kapitein Timmy Simons. Scheidsrechter Nicolas Laforge bestrafte de gevaarlijke trap slechts met geel. De Reviewcommissie vond de strafmaat te licht en vroeg aan de Geschillencommissie van de KBVB om zich over het incident uit te spreken. Die oordeelt dat de scheidsrechter zich vergist heeft in zijn beoordeling.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Uit de tv-beelden blijkt duidelijk dat Vanzo een vrijwillige trap achterwaarts doet, goed wetende dat Simons achter hem staat en daardoor kan geraakt worden. Door deze achterwaartse trap brengt hij duidelijk de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar’, klinkt het bij de Geschillencommissie, die van oordeel is dat deze actie dient gesanctioneerd met een schorsing van twee wedstrijden.

Als coach Stijn Vreven tegen STVV en KRC Genk toch beroep wil doen op zijn spits, zullen club en speler beroep moeten aantekenen. Vrijdag beslist de Geschillencommissie Hoger Beroep dan over de strafmaat.