Mode

Zes trends vanop de modeweek in Milaan

Print
Zes trends vanop de modeweek in Milaan
De voorbije week kregen we tijdens de Milanese modeweek te zien wat Italiaanse modehuizen voorspellen voor de lente van 2016. Het wordt een kleurrijk seizoen met hier en daar een knipoog naar vervlogen decennia.

Oma’s aan de top
Zowel Gucci, Armani als Fendi focussen komende lente op comfortabele kledij die zo in de garderobe van je oma zou kunnen liggen. Als je deze trend budgetvriendelijk wil houden, is een bezoek aan een vintagewinkel of je grootmoeder een goed idee.


Beeld: Emporio Armani - Fendi - Gucci

Pyjamafeestje
Comfort speelt ook een grote rol bij Dolce & Gabbana, van wie je gerust in je stijlvolste pyjama of nachtjapon de straat op mag. Zolang je look maar tot in de puntjes klopt, is het goed.


Beeld: Dolce & Gabbana - Gucci

Streepjes voor
Horizontaal, verticaal of diagonaal: uit de Milanese modeweek blijkt dat ontwerpers niet genoeg kunnen krijgen van streepjes. Denk aan een sobere navylook zoals bij Blugirl of combineer verschillende gestreepte stuks met elkaar zoals bij Prada.


Beeld: Dsquared2 - Blugirl - Prada

Ode aan de eighties
Gucci blijft nog even in de seventies vibe hangen maar enkele modehuizen herdenken al het volgende decennium: de jaren 80. De stijl die kenmerkend was voor het decennium werd niet bepaald bejubeld, maar dat er leuke rock-’n-rollgetinte outfits uit voortvloeiden bewijzen ze bij Roberto Cavalli en Tod’s. Tijd om de innerlijke Flashdance-meid in je naar boven te halen.


Beeld: Roberto Cavalli - Tod's

Bombastische brillen
Gezien op verschillende catwalks tijdens de modeweek: brillen waar je niet naast kunt kijken. Ook de glazen van optische leesbrillen mogen dit voorjaar XXL. Kies voor een exemplaar met glitter om het allemaal wat minder tuttig maar meer glamour te maken.


Beeld: Gucci - Marni

Fijne neklijntjes
Ook de jaren negentig komen terug in het huidige modelandschap. Italiaanse designers tonen zich net als hun Amerikaanse en Britse collega’s fan van jurken met ultrafijne, verstelbare bandjes die twintig jaar geleden ook furore maakten.


Beeld: Bottega Veneta - Costume National

Niet te missen