Gentse studenten lanceren groepsaankoop bier

Print
Gentse studenten lanceren groepsaankoop bier

Foto: Belga

Het academiejaar is nog maar begonnen en daar is het eerste studentenprotest al, deze keer tegen de stijgende bierprijzen. Een groep Gentse studenten lanceert daarom een groepsaankoop onder de noemer ‘Bierprotest’.

‘We waren vorige week met wat vrienden op kot aan het drinken toen de verhogingen van de bierprijs ter sprake kwam’, verduidelijkt laatstejaarsstudent Handelswetenschappen Jens Corijn (UGent). ‘Samen met de biertaks, is de prijs van het bier dertig procent duurder geworden in de laatste acht jaar.’

De studenten besloten om niet bij de pakken te zitten en lanceerden dan maar een groepsaankoop bier, naar analogie met gelijkaardige groepsaankopen zonnepanelen of stookolie, in de hoop grote brouwers op de knieën te krijgen.

Tot 11 oktober kunnen geïnteresseerde studenten zich inschrijven op www.bierprotest.be , als er voldoende kandidaten zijn worden vanaf 12 oktober brouwers op de hoogte gebracht. Tegen eind van de maand hopen de studenten een deal te hebben, in de vorm van een kortingsbon die omgeruild kan worden in de winkel.

Dinsdag rond 16.30 uur waren er al zowat 975 geïnteresseerde studenten.