Man die ruim 38.000 euro wint met gestolen krasloten riskeert half jaar cel

Print
Man die ruim 38.000 euro wint met gestolen krasloten riskeert half jaar cel

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Borgloon -

Een 42-jarige man uit Borgloon stond dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank terecht voor de diefstal van krasloten van de Nationale Loterij. Hij was tewerkgesteld in een tankstation in Zuid-Limburg en nam de krasloten weg ten nadele van zijn werkgever. Volgens de zaakvoerder had de man voor maar liefst 68.000 euro krasloten gestolen. De man ging de winnende loten vervolgens verzilveren in verschillende winkels in Zuid-Limburg. Zo kon hij ruim 38.800 euro opstrijken.

De man bekende de feiten grotendeels, maar hij vond het bedrag, dat het slachtoffer begroot had, te omvangrijk en sprak zelf over 20.000 euro. Hij kon ook niet akkoord gaan met de tijdspanne waarin de feiten gepleegd zijn. De procureur verwees echter naar camerabeelden, zendmastcaptatie van zijn gsm en de handelaars, die hem herkenden. De Nationale Loterij had zelf de tankstationuitbater verwittigd, omdat de winst van zijn krasloten opeens spectaculair gestegen was. Nadat hij betrapt was, is hij nogmaals gestolen krasloten gaan opstrijken in Borgloon.

Het openbaar ministerie vroeg de verbeurdverklaring van het vermogensvoordeel, namelijk 38.884 euro, een celstraf van een half jaar en een boete van 900 euro. De man had nog een gunstig gerechtelijk verleden met twee politierechtbankveroordelingen. Als de beklaagde ermee akkoord ging, kon de procureur zich vinden in een werkstraf van 150 uren. De procureur zag de zwaarste sanctie eigenlijk in het vergoeden van de burgerlijke partij. Ook de verdediging vroeg een werkstraf. Het vonnis volgt op 27 oktober.