Jack Warner krijgt levenslange schorsing

Print
Jack Warner krijgt levenslange schorsing

Foto: REUTERS

De Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft voormalig vicevoorzitter Jack Warner dinsdag een levenslange schorsing opgelegd. Hij mag geen enkele aan het voetbal gerelateerde activiteit meer uitoefenen.

De 72-jarige man uit Trinidad en Tobago is als gewezen topman van de FIFA, die hij in 2011 verliet, en de CONCACAF (de voetbalbond van Noord- & Midden-Amerika en de Caraïben) een van de spilfiguren in het onderzoek naar de toewijzingen van de WK’s 2018 aan Rusland en 2022 aan Qatar. Het is in het kader van dat onderzoek dat de Ethische Commissie de schorsing oplegt.

‘In zijn functie als voetbalofficial heeft Warner regelmatig en veelvoudig wangedrag vertoond. Als topman van de FIFA en de CONCACAF was hij de spilfiguur in een rist omkoopaffaires en andere illegale activiteiten’, klinkt het in een verklaring.

Warner riskeert overigens nog steeds een uitlevering aan de Verenigde Staten. De Amerikaanse overheid wil hem vervolgen wegens corruptie. Hij zou normaal vorige week te horen krijgen of hij zal worden uitgeleverd maar die uitspraak werd uitgesteld.