50enM Maaseik op vakantie in Schleswig

Print
Maaseik - De Noord- en de Oostzee drukken hun stempel op de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Wind, wadden en golven, eb en vloed bepalen hier het levensritme van de mensen. Een ideale vakantiestreek voor gezinnen, watersporters en natuurliefhebbers.

Met 35 leden reisden we zondag 20 september vroeg in de morgen naar de gekende havenstad Bremen en hadden een lunch in de eeuwenoude en prachtige Ratskeller. In de Vikingenstad Schleswig verbleven we in Ringhotel Waldschlösschen met een rustige locatie aan de rand van een bos en met een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen en bezoeken aan de omgeving. Een kundige gids leidde ons rond in de historische steden Schleswig, Flensburg, Friedrichstadt en in Denemarken bezochten we de oudste stad Ribe. We zagen de Noord- en de Oostzee, bezochten rijk ingerichte kastelen als ook het vermaarde Wikinger Museum Haithabu en de prachtige en eeuwenoude kerken in Schleswig en in Ribe. Ondanks het tegenvallend weer hebben we genoten van het gastvrije en prachtig hotel, van de prestatie van een meester-kok en van het prettig gezelschap.

De eerstvolgende activiteiten zijn een daguitstap op vrijdag 9 oktober naar Dendermonde en op donderdag 15 oktober bezoeken we Airport Aachen-Maastricht. Meer weten? Kijk dan eens bij Fedos.be en dan naar 50enM of ontvang onze laatste ledenbrief en bel met Yvonne 089/56.40.86 of 0472/69.17.15 of Simone 089/56.42.02 of 0498/40.95.75 of Elvire 0476/31.16.44 of mail naar 50enm@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio