Belgische mannen dwingen promotie naar eerste divisie af op EK tafeltennis

Print

Op het EK tafeltennis in het Russische Ekaterinburg heeft de Belgische mannenploeg zich verzekerd van promotie naar de Championship Division, de eerste divisie.

Het Belgische team bestond uit Cedric Nuytinck (22), Robin Devos (21), Florent Lambiet (19) en Lauric Jean (23). Veteraan Jean-Michel Saive (45) focust op het enkel.

De Belgen wonnen in hun poule in de Challenge Division (plaatsen 17 tot 32) van Finland (3-0) en Zwitserland (3-1) en verloren van Israël (2-3). Ze eindigden zo als groepswinnaar. In hun klassementsmatchen versloegen ze vervolgens Turkije (3-2), Engeland (3-1) en vandaag/dinsdag Slovakije (3-2). Zo eindigden ze als winnaar van de Challenge Division en promoveren de Belgen na vijf jaar opnieuw naar de Championship Division (plaatsen 1 tot 16).

‘We hebben een grootse prestatie geleverd’, reageert Cedric Nuytinck. ‘Het hele team was zeer aanwezig tijdens de wedstrijden. We hebben ook een fantastische teamspirit. Deze wedstrijden hebben we samen gewonnen en we zijn allemaal een beetje overdonderd dat het gelukt is.’

De Belgische vrouwenploeg (Lisa Lung, Margo Degraef, Nathalie Marchetti, Eline Loyenà verzekerde zich dan weer van het behoud in de Challenge Division. Vorig jaar wonnen de meisjes (gemiddeld 17 jaar) nog de Standard Division. Behoud was dan ook een prioriteit, zo benadrukt de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL). Zij werden uiteindelijk 25e na een 3-2 zege tegen Zwitserland, maandag in hun laatste klassementsmatch.