MVP Stephen Curry: ‘Warriors krijgen nieuwe titel niet cadeau’

Print
MVP Stephen Curry: ‘Warriors krijgen nieuwe titel niet cadeau’

Foto: AP

Golden State kroonde zich half juni tot kampioen in de NBA. Dat kunststukje herhalen wordt niet vanzelfsprekend, zo vertelde Stephen Curry, de beste speler (MVP) van afgelopen seizoen, maandag tijdens een persmoment.

‘Het zal niet gemakkelijk worden. We zullen nog beter moeten presteren dan vorig seizoen, toen we al goed waren. Onze grootste uitdaging wordt omgaan met het mentale. We zullen ervoor moeten zorgen dat we hongerig blijven, onze manier van spelen niet verwaarlozen en als groep ambitie tonen’, onderstreepte de 27-jarige Curry een maand voor de start van het nieuwe seizoen.

Golden State domineerde in 2014-2015 de hele competitie. Met 67 zeges en 15 nederlagen waren de Warriors de beste ploeg in de reguliere competite. In de finale zetten ze de Cleveland Cavaliers van LeBron James vlot opzij met 4-2 om zo voor de vierde keer kampioen te worden.

Ook Kobe Bryant maakte maandag tijd voor de media. De vedette van de Los Angeles Lakers, 37 inmiddels, kreeg andermaal de vraag voorgeschoteld wanneer hij zal stoppen. Op het eind van komend seizoen loopt zijn lucratieve contract bij de Lakers, goed voor 25 miljoen dollar per jaar, alvast af.

‘Ik weet niet of 2015-2016 mijn laatste seizoen wordt. Misschien wel, misschien niet’, reageerde hij laconiek.

Bryant telt vijf NBA-titels op zijn erelijst maar kwam de voorbije seizoenen toch vooral in het nieuws door zijn vele blessures. ‘Ik wil geen tijd en energie steken in de vraag wanneer ik stop’, ging The Black Mamba verder. ‘Het is onmogelijk te zeggen wat de beslissende factor zal worden. Verschillende collega’s vertelden me al dat het voor elke speler anders is. Wat ik wel weet, is dat ik het basketbal zeker zal missen.’