Nog een nieuwe sponsor voor MTN-Qhubeka, weg vrij voor Cavendish?

Print
Nog een nieuwe sponsor voor MTN-Qhubeka, weg vrij voor Cavendish?

Foto: EPA

Deloitte wordt vanaf volgend jaar naamsponsor van Serge Pauwels. Het consultancy-bedrijf is na Dimension Data al de tweede grote sponsor die het huidige MTN-Qhubeka binnenhaalt. De weg lijkt nu vrij voor de komst van Mark Cavendish.

Eerder raakte al bekend dat het Zuid-Afrikaanse wielerteam MTN-Qhubeka vanaf 1 januari 2016 Team Dimension Data zal heten. Dimension Data, een wereldwijde leverancier van ICT-services en -oplossingen, wordt dus de nieuwe hoofdsponsor maar met Deloitte, een financieel consultantbureau, werd ook een tweede grote sponsor binnengehaald.

De ploeg heeft met Tourrevelatie Serge Pauwels een Belg in de rangen. Spurtbom Mark Cavendish, die Etixx-Quick.Step verlaat, zou dan weer een akkoord hebben met de Zuid-Afrikaanse formatie maar dat neiuws werd nog altijd niet officieel bevestigd.

Het team bevestigde al zijn interesse maar benadrukte in het verleden dat het nog geld nodig had om de Britse spurtbom en zijn luitenant Bernard Eisel binnen te halen. Die transfer lijkt met de komst van Deloitte weer een stapje dichter te komen.