Onbekenden dumpen al dagen schapenkoppen aan administratief centrum

Print
Onbekenden dumpen al dagen schapenkoppen aan administratief centrum

Foto: Belga

Maaseik -

In Maaseik laten onbekenden al enkele dagen schapenkoppen achter aan het administratief centrum in de Lekkerstraat. Wie de daders zijn is onduidelijk, maar vermoedelijk is het een protestactie tegen het onverdoofd slachten. Dat leidde voorafgaand aan het Offerfeest van vorige week tot veel ongenoegen binnen de moslimgemeenschap.

Nu het Offerfeest afgelopen is doen ze in Maaseik al enkele dagen een lugubere ontdekking. Voor het administratief centrum in de Lekkerstraat treffen ze in de ochtend schapenkoppen aan. Dat gebeurde onder meer zaterdag toen een kop op het standbeeld van de fontein werd achtergelaten en ook maandag was het zo ver.

De brandweerpost van Maaseik moest al enkele keren een ploeg ter plaatste sturen voor de opruimwerken. Het zou momenteel om een viertal exemplaren gaan. De lokale politie Maasland stuurde telkens een patrouille ter plaatse en onderzoekt de zaak, maar kan niks kwijt over de inhoud. De schapenkoppen worden door de brandweer vernietigd. De oormerken van de schapenkoppen werden door de daders telkens verwijderd.

Vermoed wordt dat het gaat om mensen die met deze wansmakelijke actie willen protesteren tegen de wetgeving die vorige week niet toeliet om zonder verdoving ritueel te slachten.

“Dit vinden wij een zeer jammerlijke uiting van ongenoegen”, reageert burgemeester Jan Creemers (CD&V). “Zoiets doe je niet. Het is geen fijne manier om je standpunt te verduidelijken en al zeker niet voor de mensen die bij de koppen uitkomen.”

Creemers heeft geen idee wie de daders zijn. “Daar hebben we voorlopig het raden naar. We vinden dit allesbehalve plezant. Hoe lang dit nog gaat duren is niet in te schatten. Je kan je ook afvragen op welke manier deze dieren geslacht werden. Is het in illegale omstandigheden gebeurd? Dat is mogelijk. Maar ook daarover moeten we het antwoord vandaag schuldig blijven”, besluit de burgervader.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio