Antwerpse moeder opgepakt voor moordpoging met mes op tweelingdochters (14)

Print
Antwerpse moeder opgepakt voor moordpoging met mes op tweelingdochters (14)

Foto: GvA

Een vrouw uit Schoten is zondagnacht opgepakt na een moordpoging op haar tweelingdochters van 14. Ze probeerde hen om te brengen met een mes. Een van de meisjes raakte levensgevaarlijk gewond. Wat moeder Mireille G. (48) bezielde, is voorlopig nog onduidelijk.

In het holst van de nacht sloop Mireille G. de slaapkamer van haar twee dochters binnen. De 14-jarige tweelingzussen lagen vreedzaam te slapen toen hun moeder een groot mes bovenhaalde en een van hen in de hals stak. Het tumult maakte de tweede dochter wakker en toen die zag wat er gaande was, ontstond een gevecht. Samen konden de twee meisjes hun moeder wegduwen en de kamerdeur op slot doen.

Uiteindelijk ontsnapten ze via een raam uit het huis en belden ze een kennis, die de hulpdiensten en de politie verwittigde. Toen die aankwamen, stond de tweeling er in pyjama op de stoep. Een van hen hevig bloedend aan de hals. Het meisje werd in levensgevaar afgevoerd. Daarna drongen agenten de woning in de Eugeen De Bocklaan binnen en troffen ze de moeder aan net voor ze zichzelf van het leven probeerde te beroven. De vrouw kon zonder slag of stoot ingerekend worden, waarna de politie de villa verzegelde.

Mireille G, de 48-jarige dochter van een bekende en gefortuneerde Antwerpse zakenman, werd gisterennamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die bevestigde gisteravond haar aanhouding. Allicht zal er een deskundige worden aangesteld om na te gaan hoe het gesteld is met de mentale gezondheid van Mireille G. Alles wijst erop dat psychische problemen aan de oorzaak van het drama liggen. Volgens welingelichte bronnen is ze ook betrokken in een moeilijke vechtscheiding met haar man, de vader van haar twee dochters.

“Al vijftien jaar onstabiel”

Danny G. werd vlak na de feiten door de politie op de hoogte gesteld. Of hun gestrande huwelijk mogelijk de aanleiding tot de moordpoging is geweest, betwijfelt Danny. “Wij zijn al meer dan een jaar uit elkaar, maar mijn vrouw is al wel vijftien jaar onstabiel.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be