Dochter Paul Walker gaat Porsche voor rechter dagen

Print
Dochter Paul Walker gaat Porsche voor rechter dagen

Paul Walker Foto: AP

De dochter van Paul Walker, de acteur van ‘Fast and Furious’ die in november 2013 omkwam bij een crash met een Porsche, gaat de autobouwer voor de rechter dagen. Dat berichten verschillende Amerikaanse media.

Walker zat als passagier in een Porsche die door een vriend werd bestuurd. De auto crashte tegen een verlichtingspaal en vloog in brand. Volgens Amerikaanse media verwijt de nu 16-jarige Meadow Walker Porsche gebrekkige veiligheidsmaatregelen, waardoor haar vader levend zou zijn verbrand.

Uit een onderzoek van de politie bleek dat de wagen, een Carrera GT, 151 kilometer per uur reed op een weg waar de toegelaten snelheid slechts 70 km per uur bedroeg.

Maar volgens de stukken die bij het gerecht werden ingediend door de advocaat van Meadow, reed de wagen een pak trager toen de bestuurder de controle verloor. Ook luidt het dat de autogordel bij de botsing een kracht van duizenden kilo’s vertegenwoordigde, waardoor de ribben en het bekken van de acteur werden gebroken. Hij kon de wagen die in brand vloog dus niet meer verlaten.

De weduwe van Walkers vriend, die de wagen bestuurde, spande vorig jaar al een gelijkaardige rechtszaak aan maar Porsche zei toen dat de bestuurder in fout was.