Bijna 500 kinderen aan start Kidsrun

Print

Foto: arnold roberts

Lanaken - Heel wat kinderen gaven gevolg aan de oproep van Clown Wito om deel te nemen aan de Kidsrun als onderdeel van de Maasrun in Lanaken.

De 14e Maasrun vond afgelopen zondag 27 september plaats, onder een stralende zon maar wel met een schrale noordoostenwind waardoor de temperatuur niet boven de 18 graden ging. Clown Wito had dit jaar de leerlingen van de lagere scholen in Groot-Lanaken weer uitgedaagd om deel te nemen en zodoende voor hun school een geldelijke beloning van de gemeente in de wacht te slepen. Voordat de kidsrun dit jaar begon in Lanaken, had de omroeper Rik Donders een bijzondere mededeling.

“Verleden jaar stond onder de deelnemers Xavier aan de start. Tijdens de opwarming stond hij toen enthousiast mee te doen voor het podium en in de run kwam hij fier als een sportman over de finish”. Een maand later werd bij de jongen een bijzondere vorm van bloedziekte vastgesteld, waaraan hij, na heel wat medische ingrepen en ondanks een beendermergdonor, enige weken geleden overleed. Zonder dat de spreker er om vroeg, volgde er spontaan een stilte. “Als jullie seffens de ballonnen loslaten zullen die rechtstreeks naar Xavier in de hemel gaan”, liet de omroeper nog weten. Na het aftellen en het loslaten van de ballonnen startten de kids, groep na groep volgens leeftijd en konden zij door hun deelname een geldbedrag verdienen, wat door de gemeente gesponsord wordt, om daarmee voor school sportgerelateerde spullen aan te schaffen. Hoe meer deelnemertjes hoe meer geld te verdienen. Zij werden begeleid, tijdens hun 1km loop, door sportjuf of -leraar maar ook door mamma’s of pappa’s. Als laatste ging uitdager clown Wito van start die eveneens als laatste over de streep kwam, samen met twee kindjes. Zijn uitdaging is geslaagd want er verschenen 475 leerlingen aan de start voor de Kidsrun en later die dag nog eens, tussen de oudere jongeren en volwassen, 155 voor de 2,5km loop, waardoor de organisatie, ATLA, gemeentelijke sportdienst en de gemeente Lanaken en clown Wito , terug kunnen kijken op een geslaagde Maasrun 2015.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio