Hasselt bewaart torens gelatinefabriek

Print
Hasselt bewaart torens gelatinefabriek

Foto: SM

Hasselt - Het staat nu definitief vast: stad Hasselt bewaart de iconische gelatine- en mouttorens aan de Kanaalkom. Enkele andere gebouwen op de gelatinesite gaan wel tegen de vlakte, die werken starten eind oktober. De gelatinesite maakt deel uit van project Havenkwartier aan de blauwe boulevard, met een ondergrondse parking voor 2.500 auto’s, 20.000 m² handelszaken, 2.400 m² horeca en 400 appartementen.

Nog dit jaar worden de oude toonzaal en magazijnen van sanitairhandel Sanibri, op de hoek van de Slachthuiskaai, en drie werkmanshuisjes in de nabijgelegen Oude-Broekermolenstraat gesloopt. Op die manier zijn de laatste obstakels geruimd om een nieuwe fase van de werken aan het Havenkwartier te starten.

Het Havenkwartier is de naam van het grote nieuwbouwproject aan de blauwe boulevard, op de oude terreinen van de Aveve, O’Cool en Versuz tot en met de gelatinesite. Daar komt een ondergrondse parking voor 2.500 auto’s met daarboven 20.000 m² handelszaken, 2.400 m² horeca en ook nog 400 appartementen.

“Hiermee lossen we een belangrijk probleem in de stad op”, geeft schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput aan. U leest er vandaag meer over in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio