Rijvaardigheidscentrum op circuit Zolder

Print
Heusden-Zolder - Vanaf half november kunnen alle bestuurders veilig leren rijden, slalommen én in de remmen vliegen op het circuit Zolder. Zowel automobilisten, truckers, motorrijders als fietsers mogen er hun rijvaardigheid op de proef stellen. “Broodnodig in ons land,” zo stellen de initiatiefnemers van de provincie Limburg en privépartner Promove. Samen willen ze vooral iets doen aan het hoge aantal verkeersslachtoffers.

In het nieuwe rijvaardigheidscentrum kunnen bestuurders in ideale omstandigheden hun rijvaardigheid testen. “We hebben een groot asfaltterrein met een sproei-installatie”, zegt Chris Vanhee, zaakvoerder van privépartner Promove.

"Zoals je ziet slippen de meeste bestuurders al snel een paar keer in het rond. Al worden we toch niet graag de ‘slipschool’ genoemd, want goed leren rijden in moeilijke omstandigheden vraagt nu eenmaal erg veel tijd."

Dat het rijvaardigheidscentrum er nu plots toch komt, mét 500.000 euro van de provincie Limburg, is enigszins verrassend. U leest er vandaag meer over in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio