Landelijke Gilde Tongerlo oogst honderden kilo's pompoenen

Print

Tongerlo

Bree - Vorige zondag vond de pompoen- en zonnebloemwedstrijd plaats, georganiseerd door de Landelijke Gilde van Tongerlo in samenwerking met de kinderen van basisschool Kadee Tongerlo.

In mei van vorig schooljaar plantten alle klassen van basisschool Kadee met de hulp van Landelijke Gilde van Tongerlo een klein veldje achter de school vol met pompoenen en zonnebloemen. Vorige week werd er geoogst en het resultaat was verbluffend.
Per klas trokken de Kadeekes naar het veld, gewapend met laarzen en een kar. De pompoenen werden verzameld op de speelplaats van de kleuterschool, nadat ze nauwkeurig per klas gewogen werden door kinderen met behulp van een ouderwetse bascule en gewichten. Het was een ervaringsgerichte les metend rekenen! Ook de knutselles van vorige week stond helemaal in het teken van pompoenen.

Vorige zondag, na de kinderzegening ter ere van de Heilige Cornelius, vond de prijsuitreiking plaats. Het decor werd gevormd door de mooie knutsels van de kinderen. Gemiddeld werd er 14,179 kg pompoenen per leerling geoogst. De winnende klas was het tweede leerjaar met 21,5 kg/leerling. Zij ontvingen 200 euro, geschonken door de Landelijke Gilde van Tongerlo. De kinderen van deze klas mogen mee beslissen aan welk doel voor de school het geld besteed zal worden. Hartelijk dank hiervoor en ook voor het mooie, leerrijke initiatief van de Landelijke Gilde.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio