KRC Genk stoot door na vlotte zege tegen Dessel Sport

Print
KRC Genk stoot door na vlotte zege tegen Dessel Sport

Foto: Photo News

Racing Genk kende woensdagavond weinig problemen met tweedeklasser Dessel Sport. In de Cristal Arena werd het 5-2. Genk stoot zo door naar de achtste finales van de Croky Cup.

Na doelpunten van Enes Ünal, Christian Kabasele, Sébastien Dewaest en Leon Bailey gingen beide ploegen rusten met 4-0. Genk verloor in die eerste helft Julien Gorius met een op het eerste gezicht ernstige enkelblessure.

Na de pauze leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Met vier doelpunten voorsprong wilde blauw-wit de wedstrijd rustig uitspelen, maar dat was buiten de bezoekers gerekend. Op het uur trapte Jari Breugelmans uit het niets de 4-1 voorbij doelman Marco Bizot. Vier minuten later was het opnieuw raak voor de Kempenaren toen Nicolas Rommens een strafschop omzette na handspel van Enes Ünal.

Dessel geloofde er even terug in, maar in de 71ste minuut was het helemaal over voor de bezoekers. Invaller Igor De Camargo stond nog maar net op het veld toen hij er met zijn eerste balcontact 5-2 van maakte. De assist kwam van een andere invaller: Alejandro Pozuelo.

Lees ook: