Rockband foltert er op los in nieuwe videoclip

Print
The Libertines, de band van het Britse enfant terrible Pete Doherty, zorgt voor ophef. In hun nieuwe videoclip, getiteld ‘Heart of the Matter’, worden twee individuen gefolterd door de groep.

In de clip is te zien hoe Doherty en zijn collega Carl Barât in een hokje een man aan het folteren zijn voor het oog van betalende toeschouwers. Op het einde van het filmpje komt de pointe uit: de band blijkt zelf het slachtoffer te zijn.

De regisseur van de clip, Robert Sargent, deed aan muziekmagazine NME de idee achter videoclip uit de doeken. “In ‘Heart of the Matter’ blikken Pete en Carl terug op de schade die ze zichzelf de voorbije jaren hebben toegebracht, openlijk verwonderd dat ze het al zo lang lang overleefd hebben. Wanneer we spraken over een clip voor de song, vonden we daarom allemaal dat die even eerlijk moest zijn. We mochten niet afgeschrikt worden door die ongemakkelijke thema’s. Integendeel: we moesten ze resoluut aanpakken”.

Fans kunnen de clip wel smaken, want ze moedigen de eerlijkheid en openheid aan waarmee Doherty en Barât hun overvloedige drank- en druggebruik illustreren.