Spouwen-Mopertingen kan net niet stunten, Genk en STVV ronde verder

Print
Spouwen-Mopertingen kan net niet stunten, Genk en STVV ronde verder

Foto: Photo News

Vierdeklasser Spouwen-Mopertingen heeft net niet kunnen stunten tegen RSC Anderlecht. Twee minuten voor tijd stond het nog 1-1 en leek de wedstrijd op verlengingen af te stevenen, maar uiteindelijk moest Spouwen-doelman Coenen zich toch nog twee keer gewonnen geven. Ook voor Lommel United en Patro Eisden zit het bekeravontuur erop. KRC Genk en STVV bekeren wel verder.

RSC Anderlecht - Spouwen-Mopertingen 3-1

Eén van de grootste verrassingen van de avond viel te noteren in het Constant Vanden Stockstadion. Daar bezorgde vierdeklasser Spouwen-Mopertingen thuisploeg RSC Anderlecht een erg moeilijke avond. Paars-wit had liefst 65 minuten nodig om een eerste doelpuntje te maken. Youri Tielemans trapte een (licht gegeven) strafschop voorbij een sterk keepende doelman Patrick Coenen.

Over en uit voor Spouwen-Mopertingen, zou je denken. Maar niets was minder waar. De bezoekers bleven zich goed weren en kwamen een kwartiertje voor tijd verdiend langszij. Moussa Diallo profiteerde van zwak verdedigen van de thuisploeg: 1-1. De wedstrijd leek op verlengingen af te stevenen, maar Leander Dendoncker besliste daar een minuutje voor het einde van de reguliere speeltijd anders over: 2-1. Uiteindelijk werd het nog 3-1 via Matias Suarez.

KRC Genk - Dessel Sport 5-2

Racing Genk kende weinig problemen met tweedeklasser Dessel Sport. Na doelpunten van Enes Ünal, Christian Kabasele, Sébastien Dewaest en Leon Bailey gingen beide ploegen rusten met 4-0. Genk verloor in die eerste helft Julien Gorius met een op het eerste gezicht ernstige enkelblessure.

Na de pauze leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Met vier doelpunten voorsprong wilde blauw-wit de wedstrijd rustig uitspelen, maar dat was buiten de bezoekers gerekend. Op het uur trapte Jari Breugelmans uit het niets de 4-1 voorbij doelman Marco Bizot. Vier minuten later was het opnieuw raak voor de Kempenaren toen Nicolas Rommens een strafschop omzette na handspel van Enes Ünal.

Dessel geloofde er even terug in, maar in de 71ste minuut was het helemaal over voor de bezoekers. Invaller Igor De Camargo stond nog maar net op het veld toen hij er met zijn eerste balcontact 5-2 van maakte. De assist kwam van een andere invaller: Alejandro Pozuelo.

STVV - Bocholt 1-0

STVV heeft de Limburgse derby tegen Bocholt VV gewonnen. De Kanaries hadden het niet onder de markt tegen de leider in derde klasse B en moesten tot de 73e minuut wachten op het verlossende doelpunt. Edmilson Jr. zwiepte een hoekschop voor doel en Jean-Luc Dompé trapte het leer voorbij Bocholt-doelman Wertelaers.

Bocholt, dat een verdienstelijke partij speelde, probeerde het nog maar scoren lukte niet meer. STVV stoot zo met moeite door naar de achtste finales.

Patro Eisden - Club Brugge 0-4

Patro Eisden heeft in eigen huis niet kunnen stunten tegen Club Brugge. De thuisploeg begon met goede moed aan de aartsmoeilijke opdracht maar kreeg na amper vier minuten al een eerste mokerslag te verwerken. Thomas Meunier ging op wandel in de Eisdense zestien en bood Limburger Hans Vanaken de 0-1 aan.

De Bruggelingen bleven het spel controleren en duwden Patro terug tegen het eigen doel. Na 26 minuten brak het verzet van de thuisploeg toen Meunier een één-tweetje in doel trapte: 0-2. Een tiental minuten later werd het zelfs 0-3 toen Jelle Vossen een voorzet van Laurens De Bock in doel kopte.

Ook na de pauze was Club heer en meester. Vossen en Diaby misten reuzekansen, maar het vizier van Hans Vanaken stond wel scherp. Hij kopte op het uur zijn tweede van de avond tegen de touwen: 0-4. Meteen ook de eindstand.

OH Leuven - Lommel United 3-2

Ook voor die andere Limburgse tweedeklasser, Lommel United, zit het bekeravontuur er op. De Noord-Limburgers werden op het veld van Oud-Heverlee Leuven genekt door hun ex-spelers. Zo scoorden ex-Lommelaars Cerigioni (2x) en Regales samen drie keer voor de thuisploeg. Scheelen en Bertjens scoorden voor Lommel, maar gelijkmaken lukte niet meer.

Na amper zes minuten moest United al achtervolgen toen Cerigioni een assist van Trossard voorbij doelman Pirard trapte. Op het halfuur kwam groen-wit dan toch langszij. Wouter Scheelen vuurde een kanonskogel af en klopte zo de Leuvense doelman. Lang kon Lommel echter niet van die treffer genieten want nog voor de pauze legden Cerigioni en Regales de wedstrijd in een beslissende plooi: 3-1.

Kort na de pauze bracht Christophe Bertjens opnieuw een beetje spanning in de wedstrijd: 3-2. Daarna kregen beide ploegen nog enkele goede mogelijkheden. Zo trapte Leandro Trossard voor Leuven tegen de dwarsligger en schoot Brandon Deville in de absolute slotfase dé kans op de Lommelse gelijkmaker onbesuisd over.