Topavond voor ‘Belgisch’ toptalent Manchester United: in basis én goal

Print

Grote dag vandaag voor Andreas Pereira. De 19-jarige Braziliaanse Belg van Manchester United kreeg in de League Cup-match tegen Ipswich voor het eerst voor een basisplaats en scoorde. Pereira werd in Duffel geboren en speelde voor de Belgische jeugdploegen, maar trok wel met Brazilië naar het WK U20.

Andreas Pereira is de zoon van Marcos Pereira, onder meer ex-KV Mechelen, Lierse en Sint-Truiden. Andreas belandde via Lommel bij PSV en verhuisde in 2012 naar Manchester United. Daar mocht hij vorig seizoen enkele keren invallen in de eerste ploeg.

Zijn basisplaats tegen Ipswich in de derde ronde van de League Cup was zijn eerste voor de Red Devils. En nog beter: Pereira scoorde zelfs de 2-0.

Pereira speelde voor de Belgische U17 en U18, maar gaf altijd aan Brazilië boven de Rode Duivels te verkiezen. In juni vertegenwoordigde hij de Goddelijke Kanaries op het WK U20. Hij scoorde hij er twee keer, waaronder één keer in de met 2-1 van Servië verloren finale.

De 19-jarige Anthony Martial mocht net als tegen Liverpool invallen en scoorde ook meteen zijn eerste goal in de League Cup.