Ex-Gouden Schoen Sergio Conceiçao is nieuwe coach van Vitoria Guimaraes

Print
Ex-Gouden Schoen Sergio Conceiçao is nieuwe coach van Vitoria Guimaraes

Foto: © REPORTERS PRESS AGENCY

Sergio Conceiçao heeft een nieuwe job als hoofdcoach te pakken. De ex-Gouden Schoen wordt coach van de Portugese eersteklasser Vitoria Guimaraes. De 40-jarige Portugese ex-international volgt er de twee dagen geleden ontslagen Armando Evangelista op. Dat maakte de Portugese club woensdag bekend.

Na vijf speeldagen staat Vitoria Guimaraes in de Primeira Liga met slechts zes punten op een magere dertiende plaats. De Portugezen werden bovendien ook al uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. Coach Evangelista moest hiervoor de tol betalen en wordt nu opgevolgd door Sergio Conceiçao. Die was sinds deze zomer werkloos. Vorig seizoen had hij met Sporting Braga nochtans een vierde plaats behaald in de competitie en de finale gehaald in de beker. Maar vanwege een geschil met de voorzitter, mocht hij toch beschikken.

Als voetballer kan Sergio Conceiçao terugblikken op een zeer succesvolle carrière. In ons land zijn vooral zijn drie seizoenen bij Standard bijgebleven. Hij werd met de “Rouches” vicekampioen in 2006, nadat hij eerder dat jaar werd uitgeroepen tot Gouden Schoen. Daarnaast pakte de 56-voudige international in Portugal drie titels met FC Porto, werd hij kampioen van Italië met Lazio en behaalde hij de halve finale van Euro 2000 met Portugal.

Als coach startte Conceiçao zijn carrière bij Standard. Hij bleef wel maar één seizoen als assisent van Dominique D’Onofrio. Later volgden passages in eigen land bij Olhanense, Academica Coimbra en Sporting Braga.

Lees meer over Standard Luik