Bergen ambitieuzer dan ooit voor nieuw basketbalseizoen: ‘Drie finales’

Print
Bergen ambitieuzer dan ooit voor nieuw basketbalseizoen: ‘Drie finales’

Foto: Photo News

Basketbalclub Belfius-Mons-Hainaut, vicekampioen in België, heeft woensdag de ambities voor het komende seizoen bekendgemaakt. ‘Een finale in de competitie, de beker en Europees is het doel’, klinkt het ambitieus.

Mons-Hainaut stelde zich woensdag officieel voor op het hoofdkantoor van hoofdsponsor Belfius.

‘We willen de finale halen in elk van de drie competities waaraan we deelnemen (competitie, beker, Europees)’, verraste een ambitieuze algemeen directeur Thierry Wilquin. ‘We willen de competitie beëindigen in de top 5, om de play-offs op onze top te kunnen starten. In de beker willen we ook meestrijden tot het einde. Europees is de FIBA-beker een attractieve competitie. Bovendien is de tegenstand niet enorm sterk dit jaar. Het doel is ook daar om de finale te bereiken.’

‘We beschikken zoals ieder jaar over een talentvolle kern’, beaamt coach Yves Defraigne, die aan zijn vierde seizoen als hoofdcoach begint. ‘Er zijn enkele spelers gekomen op mijn voorspraak. Ik merkte in onze voorbereiding van zes weken veel wil bij de spelers om samen te spelen. De spelers willen samen beter worden en dat is het allerbelangrijkste. Het wordt afwachten hoe we gaan reageren tegen tegenstanders van een hoog niveau. Dan is de mentaliteit ook heel belangrijk en daar gaan we nog hard aan werken.’

De competie start voor de Draken op 7 oktober met een verplaatsing naar kampioen Oostende. Drie dagen later volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Basic-Fit Brussels.

Europees treft Belfius-Mons-Hainaut in de eerste ronde Egis Kömend (Hon), ASVEL Basket (Fra) en Donar Groningen (Ned). De eerste wedstrijd wordt op 27 oktober thuis gespeeld tegen Egis Kömend.