Koninklijke Toneelkring St. Lambertus op uitstap naar Heerlen

Print
Koninklijke Toneelkring St. Lambertus op uitstap naar Heerlen

Foto: josiane rasking

Veldwezelt

Lanaken - De bus wachtte zaterdagmorgen 19 september aan de kerk om via een zéér toeristische route richting Heerlen te trekken. Daar wacht Babs ons op voor een kop koffie of thee, en neemt ons mee voor een rondleiding door het Theater van Heerlen, 1 van de 5 grootste in Nederland.

Langs zalen en tribunes, de orkestbak en de kleedkamers. We hebben plaats genomen op de scène - en wat voor een scène - voor een mooie groepsfoto. Daarna terug de bus in, opnieuw via een zeer toeristische en bijwijlen spannende route richting Teuven. Bij Moeder de Gans werd ons een heerlijk Voerens Buffet gevoerd. Houtblokken worden vakkundig op het vuur gegooid en het buffet wordt gesmaakt.

Daarna komt gids Jefke ons oppikken voor een Trappistenwandeling. Het zonnetje komt tevoorschijn en de trappist gaat er vlot in. Een regenbui doet ons echter het laatste stuk van de wandeling noodgedwongen met de paraplu verderzetten. De bus brengt ons in rechte lijn terug naar Veldwezelt. Schoenen en kleren worden verwisseld, feestelijke kledij komt tevoorschijn, beetje grime hier en daar. En we zakken af naar de Vip-kantine waar we eerst een staande receptie hebben en de cava en het bier iedereen al goed stemt. We mogen aanschuiven aan het koude en warme buffet.
Het geheeld wordt op smaak gebracht door de mooie liedjes van gitarist Guido. Een heel stuk na middernacht gaan de laatste toneelspelers moe maar zeer tevreden huiswaarts. De laatste toneelstukken worden nog gelezen, en de definitieve keuze zal snel worden gemaakt. En dan komen de repetities eraan, zodat we in ‘t voorjaar van 2016 weer met veel animo een geweldig stuk kunnen brengen op de scéne van de Berenhof. Het theater van Veldwezelt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio