Barcelona ontmoet op WK voor clubs América uit Mexico of de kampioen van Azië

Print
Barcelona ontmoet op WK voor clubs América uit Mexico of de kampioen van Azië

Foto: AFP

FC Barcelona zal het in de halve finales van het WK voor clubteams in Japan (10-20 december) opnemen tegen het Mexicaanse América of de toekomstige kampioen van Azië. Dat kon de FIFA woensdag melden na de loting in Zürich.

Het Argentijnse River Plate, dat de jongste Copa Libertadores won, is het andere team dat rechtstreeks in de halve finales staat. Hun tegenstander in de halve finale zal de winnaar zijn van de kwartfinale tussen de toekomstige Afrikaanse kampioen en de winnaar van een barrageduel tussen de Japanse kampioen en het Nieuw-Zeelandse Auckland City, kampioen van Oceanië. Japan mag als gastland zijn kampioen afvaardigen. Als de Japanse kampioen ook de Aziatische Champions League zou winnen, zal Auckland uitkomen tegen de verliezende finalist van de Aziatische Champions League.

Zeven teams, waarvan zes kampioenen van de confederaties van de FIFA, zullen deelnemen aan deze competitie. Vorig jaar was Real Madrid de sterkste. Op dit moment zijn er nog maar vier deelnemende ploegen bekend (FC Barcelona, River Plate, América en Auckland City).

Barrage:

Auckland City - Kampioen van Japan

Kwartfinales:

Club América - Kampioen van Azië

Kampioen van Afrika - Auckland City of Kampioen van Japan

Halve finale:

FC Barcelona - Club América of Kampioen van Azië

River Plate - Kampioen van Afrika of winnaar van Auckland City/Kampioen van Japan .