Leuvens studentenblad Veto wil ook buiten Leuven studenten bereiken

Print
Leuvens studentenblad Veto wil ook buiten Leuven studenten bereiken

Het gratis Leuvense studentenblad Veto wil nog dit academiejaar ook de studenten op de andere campussen van de Associatie KU Leuven in Vlaanderen gaan informeren. Het lanceert daarvoor in eerste instantie een crowfundingsactie om de resterende 1.500 euro te vinden die nodig is om een nieuwe website uit te bouwen. De redactie hoopt ook het nodige geld te vinden om ook het gedrukte weekblad op die andere campussen te verspreiden.

Om ook de studenten op andere campussen van de Associatie KU Leuven te bereiken is volgens hoofdredacteur Roderik De Turck in de eerste plaats een goede en snelle nieuwssite noodzakelijk. 'Deze kost 14.000 euro. Het grootste deel hebben we al binnen door de extra-gelden die we kregen van het rectoraat voor wie Veto een goed medium is om de integratie tussen de campussen te bevorderen en een herschikking van de middelen van de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) waarvan wij deel uitmaken. In het kader van de crowfundingsactie verkopen wij momenteel onder meer exemplaren van het boek over 40 jaar Veto dat vorig jaar werd uitgebracht. Wij hopen de nieuwe website te lanceren in het begin van de 2e semester van dit academiejaar', aldus De Turck.

Veto heeft bovendien ook plannen om de gedrukte exemplaren in andere campussen te verspreiden. 'Veto wordt nu gedrukt op 9.000 exemplaren. De overschotten van wat in Leuven niet verspreid geraakt brengen we sinds dit academiejaar al naar de campussen in Kortrijk en Brussel. Als de KU Leuven ons extra middelen geeft willen we vanaf het tweede semester ook de andere campussen bevoorraden, eerst die van de KU Leuven, daarna de resterende campussen van de Associatie KU Leuven. Daarover wordt momenteel met het rectoraat onderhandeld. We zoeken in die campussen overigens ook medewerkers, want het is de bedoeling zowel in het weekblad als op de website ook lokaal nieuws te brengen', aldus De Turck.