Food

Vier cocktailrecepten van de beste bartender van België

Print
De West-Vlaamse Hannah Van Ongevalle van de Knokse bar The Pharmacy werd in 2014 verkozen tot de beste bartender van ons land en heeft een boek geschreven. Dat kreeg de titel ‘Come take a sip with me’ en gaat over de kunst van het shaken en stirren. Daarbij horen ook recepten - waar we er hieronder vier van geven om zelf uit te proberen.

The last sober Samourai – alcoholvrij
Methode: shaken – glas: collins – ijs: blokken


©Ann-sophie Deldycke

Zo maak je de cocktail
- 3cl rozemarijnsiroop
- 3cl citroensap
- Fijne stukjes citroengras muddlen in de shaker
- Afvullen met Fever-Tree Elderflowertonic
- Afwerken met een takje rozemarijn

Tip: Je kunt ook andere kruiden gebruiken zoals tijm of salie.

Medicine Man
Methode: shaken – glas: collins – ijs: crushed


©Ann-sophie Deldycke

Zo maak je de cocktail
- 5 cl Appleton VX Rum
- 2 cl vers citroensap
- 2 cl vers grapefruitsap
- 3 cl ananassap
- 1,5 cl Frangelico-likeur
- 1,5 cl siroop van lapsang-souchong-thee
- 2 dashes Black Walnutt Bitters
- Afwerken met munt

Little undecisive Ricky
Methode: shaken – glas: coupette – ijs: geen


©Ann-sophie Deldycke

Zo maak je de cocktail
- 3cl Ketel One Vodka
- 3cl Filliers-graanjenever
- 2cl citroensap
- 2cl limoensap
- 3cl siroop van groene en witte thee
- Eiwit
- Afwerken met bloemetjes

White Velvet
Methode: shaken – glas: kopje – ijs: geen


©Ann-sophie Deldycke

Zo maak je de cocktail
- 3 cl Belsazar Rosé Vermouth
- 1,5 cl citroensap
- 1,5 cl siroop van rabarber en rozemarijn
- Afvullen met Perrier
- Afwerken met rabarber of rode besjes

Come Take a Sip With Me is uitgegeven door Horizon en verkrijgbaar voor 29,99 euro.

Niet te missen