David Goffin mag niet meedoen aan Ethias Trophy in Bergen

Print
David Goffin mag niet meedoen aan Ethias Trophy in Bergen

Foto: Photo News

Minimum zes Belgen zullen tussen 3 en 11 oktober deelnemen aan de Ethias Trophy (hardcourt/125.000 dollar), een Challengertoernooi in Bergen. Dat kondigde de organisatie woensdag aan. Steve Darcis, die vorig weekend voor België het beslissende duel in de halve finale van de Davis Cup won, is de hoogst geplaatste speler.

Darcis (ATP 59) en Ruben Bemelmans (ATP 85) komen door hun plaats op de wereldranglijst rechtstreeks op de hoofdtabel. Maxime Authom (ATP 174), Niels Desein (ATP 181), Germain Gigounon (ATP 214) en Clément Geens (ATP 411) ontvingen een wildcard van de organisatie. Als Authom rechtstreeks op het toernooi zou terechtkomen (dat kan enkel door zes afzeggingen bij vooraf ingeschreven spelers), zal de wilcard naar een andere Belgische speler gaan.

David Goffin (ATP 15) zal niet van de partij zijn in Bergen. Hij ontving een uitnodiging, maar is verplicht deel te nemen aan alle ATP 1000-toernooien en aan minstens vier ATP 500-toernooien. Op hetzelfde moment als het toernooi in Bergen vinden er in Azië twee ATP-toernooien plaats, Shanghai (ATP 1000) en Peking (ATP 500). Goffin zal daar wel op de hoofdtabel staan. Kimmer Coppejans (ATP 132) koos voor een toernooi op gravel, waarop hij de kans krijgt meer punten te scoren.

Naast Darcis en Bemelmans tekenen zes spelers uit de top-100 present in Bergen. Het gaat om de Pool Jerzy Janowicz (ATP 66), de Spanjaard Marcel Granollers (ATP 81), de Turk Marsel Ilhan (ATP 84), de Fransman Paul-Henri Mathieu (ATP 89), de Tunesiër Malek Jaziri (ATP 91) en de Serviër Filip Krajinovic (ATP 97).

De kwalificaties vinden plaats op 3 en 4 oktober. Het eindtoernooi begint op maandag 5 oktober in de Lotto Mons Expo. De finale is gereserveerd voor zondag 11 oktober. Onder de oud-winnaars van de Ethias Trophy bevinden zich twee Belgen. Olivier Rochus won in 2005. David Goffin versloeg vorig jaar in de finale Steve Darcis.