“Een kusje op de lippen werd mijn dochtertje bijna fataal”

Print
“Een kusje op de lippen werd mijn dochtertje bijna fataal”

Foto: https://www.facebook.com/claire.henderson.3591

Een mama uit het Engelse Doncaster wil alle ouders met een pasgeboren baby waarschuwen voor de gevolgen van een koortsblaas. “Ik gaf mijn baby één kusje op haar lippen en belandde met haar in het ziekenhuis. Laat nooit iemand je baby op de mond kussen”, schrijft de vrouw op Facebook.

Na de geboorte van haar dochtertje zat de Engelse Claire Henderson op een roze wolk. Ze deed niks liever dan haar kleine meisje kusjes geven. Maar dat liep bijna fataal af. “Baby’s jonger dan drie maanden kunnen het herpesvirus (dat koortsblazen veroorzaakt, red.) niet zelf bestrijden. Gelukkig zag ik snel de eerste symptomen bij mijn kleine meid zodat ik met haar naar het ziekenhuis kon. We zijn nu al drie dagen opgenomen en hebben nog twee dagen te gaan”, aldus Henderson op Facebook.

Uiteindelijk bleek dat de kleine Brooke heel veel geluk had gehad: al haar testen kwamen negatief terug. “Maar de belangrijkste les: laat nooit iemand je baby op de mond kussen. 85% van alle mensen draagt het herpesvirus met zich mee, of ze nu een koortslip hebben of niet. En als ze wél een koortsblaasje hebben, vraag dan om weg te blijven tot het weg is”, vraagt Claire.

De waarschuwing van Claire werd al duizenden keren gedeeld op Facebook.

Please share this with every new mum and pregnant woman you know... COLD SORES CAN BE FATAL FOR A BABY. Before 3 months...

Posted by Claire Henderson on Tuesday, September 15, 2015