Red Lions kennen tegenstanders op World League Hockey

Print
Red Lions kennen tegenstanders op World League Hockey

Foto: Photo News

De Internationale Hockeyfederatie (FIH) heeft woensdag het speelschema van de Finale van de World League Hockey voor mannenteams bekendgemaakt. Acht landen strijden van 27 november tot en met 6 december in het Indiase Raipur om de titel.

België (FIH 4) werd in groep A ondergebracht en treft er wereldkampioen Australië (FIH 1), Groot-Brittannië (FIH 5) en Canada (FIH 13).

De Red Lions plaatsten zich begin juli voor de prestigieuze finale van de World League door het in het halvefinaletoernooi in Brasschaat tot in de eindstrijd te schoppen. Daarin werd nipt verloren van Australië (1-0) maar door bij de top drie te eindigen verzekerden de Belgen zich wel van een ticket voor de Olympische Spelen in Rio.

In Raipur botsen de jongens van coach Jeroen Delmee, onlangs nog teleurstellend vijfde op het EK in Londen, opnieuw op de Australiërs (28 november). Daarna wachten de Canadezen (29 november) en de Britten (1 december).

Groep B bestaat uit titelverdediger en Europees kampioen Nederland (FIH 2), olympisch kampioen Duitsland (FIH 3), Argentinië (FIH 6) en gastland India (FIH 8).

Alle landen spelen kwartfinales, die op 2 en 3 december afgewerkt worden. De finale staat op 6 december geprogrammeerd.