Veertig maanden cel geëist tegen internationale Darkweb-drugdealer

Print
Veertig maanden cel geëist tegen internationale Darkweb-drugdealer

Foto: EPA

Genk -

Een 37-jarige Genkenaar moet mogelijk 40 maanden de cel in voor het opzetten van een internationale handel in amfetamines, speed en MDMA. De man moest zich ook voor de correctionele rechtbank van Tongeren verantwoorden voor het namaken van nationale en internationale postzegels die hij gebruikte om verschillende pakjes drugs te versturen.

Bij een controle van het voertuig van de man werd op 10 februari speed gevonden. Tijdens een huiszoeking bij de man blijkt dat de agenten op een internationaal opererende handelaar in speed, amfetamines en MDMA gestoten zijn. Zo worden er verschillende grote hoeveelheden drugs in de woning gevonden en in de woonkamer stoot de politie op een computer waaruit blijkt dat de Genkenaar zijn drugs via gespecialiseerde forums op het darkweb aanbiedt. De afnemers die uit de hele wereld bestellingen plaatsen bij de Genkenaar betalen in bitcoins.

Het profiel van de man op Agoria, een soort eBay voor drugs op het darkweb, telde op het moment de inval 1.178 recensies. Verder vond de politie nog een lijst met 31.000 contacten, een zeven pagina’s tellend document met allerhande bestellingen en tal van foto’s van drugs. Op de computer van de man troffen de speurders in de loop van het onderzoek drie bitcoin-rekeningen aan waar 104 bitcoins opstaan die bij de inval omgerekend bijna 20.000 euro waard zijn.

Het Parket vraagt de verbeurdverklaring van de aangetroffen drugs, de bitcoins en van de 350 euro die de man tijdens zijn arrestatie op zak had. Naast de gevangenisstraf hangt de man ook nog een boete van 15.000 euro boven het hoofd.

Vonnis op 21 oktober.