Celebs

‘De Beckhams zijn rijker dan de Queen’

Print
‘De Beckhams zijn rijker dan de Queen’

Foto: pn

David en Victoria Beckham zijn rijker dan de koningin van Groot-Brittannië Elizabeth II. Dat schrijft de krant The Telegraph op basis van een lijst met de namen van de duizend rijkste Britten.

De Britse krant analyseerde de Rich List 2015 van The Sunday Times en kwam tot de conclusie dat de Beckhams samen rijker zijn dan de koningin. In cijfers: de koningin heeft een geschat vermogen van 340 miljoen pond maar op de spaarrekeningen van David en Victoria staan tientallen miljoenen meer. Hun vermogen wordt immers geschat op 470 miljoen pond. Dat zal volgens de krant jaarlijks toenemen met 30 à 40 miljoen pond.

Maar vanwaar komen al de inkomsten van het beroemde koppel? De Beckhams hebben over de jaren heen drie succesvolle merken opgericht. Footworks, een bedrijf dat voetbal gerelateerde inkomsten verzamelt, en dan is er nog het merk Beckham, dat geld uit verschillende projecten bevat. Daarnaast is er ook de Beckham Venture, waartoe Victoria’s mode-imperium behoort. Dat laatste brengt al 30 keer meer winst op in vergelijking met 2009.

De drie bedrijven zouden respectievelijk 150 miljoen pond, 60 miljoen pond en 70 miljoen pond waard zijn. In combinatie met hun niet-zakelijke activa (geschat op 190 miljoen pond) maakt dat de familienaam een totale waarde heeft van 470 miljoen pond. Om nog maar te zwijgen van het geld dat de kinderen van het koppel, die stilaan aan hun eigen carrière in de modewereld beginnen, zullen verdienen.

Niet te missen