Jonge Brit ondervraagd omdat hij verkeerde woord gebruikt in klas

Print
Jonge Brit ondervraagd omdat hij verkeerde woord gebruikt in klas

Foto: BELGA

Een veertienjarige Brit heeft de schrik van zijn leven beleefd toen hij uit de klas geplukt werd en ondervraagd over zijn eventuele banden met Islamitische Staat (ISIS). Dat meldt de Guardian woensdag.

Wat was er gebeurd? Twee dagen eerder had de jongeman, een moslim, tijdens de Franse les in zijn school in het centrum van Londen de term 'ecoterrorisme' gebruikt toen er gepraat werd over ecologie en het gebruik van geweld om de groene zaak te verdedigen. Dat had blijkbaar een alarmbelletje doen rinkelen bij de leerkracht en via via waren de 'bevoegde diensten' ervan op de hoogte gebracht.

Twee personen die zich bekendmaakten als leden van de kinderbescherming dienden zich aan in de klas en namen de jongen mee naar een lokaal om hem te ondervragen. 'Ik wist niet wat er gebeurde', aldus de jongen, die liever niet bij naam genoemd werd. 'Ze hadden naar eigen zeggen veiligheidsvragen. Als men je uit je klas haalt en vragen stelt over IS, is dat toch schrikwekkend. Mijn hart stond even stil'.

De school, de Central Foundation Boy’s School, wilde niet reageren op het incident.

De ouders van de jongen hebben een klacht ingediend. 'Men achtte hem schuldig omdat hij moslim is', zo laat zijn moeder weten aan de krant.