Kinderen vragen in parlement meer aandacht voor sport en cultuur

Print
Kinderen vragen in parlement meer aandacht voor sport en cultuur

Foto: Photo News

Twintig kinderen hebben woensdag in het Vlaams parlement meer aandacht gevraagd voor vrije tijd, sport en cultuur op school. Ook pesten blijft voor hen een belangrijk thema. Het vragenuurtje kwam er ter gelegenheid van de voorstelling van het themalied 'Ja, aan alle kinderen' van de vzw Kinderen Goedgekeurd! .

De vzw organiseert kinder- en jeugdactiviteiten in de creatief-artistieke sfeer en rond sociaal-culturele thema’s. Dat gebeurt in de eerste plaats niet voor kinderen, maar door kinderen. Voor het themalied vroeg artistiek leider Mout Uyttersprot aan verschillende politici om op een kindvriendelijke manier iets te vertellen over actuele (politieke) thema’s die een invloed hebben op het leven van kinderen.

Onder meer de huidige en vorige Vlaamse ministers van Onderwijs, Hilde Crevits en Pascal Smet, en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts kropen in hun pen, net als federale parlementsleden Meyrem Almaci, Lorin Parys en Vincent Van Quickenborne en Gents burgemeester Daniël Termont. De kinderen zorgden voor de stemmen en kregen begeleiding van Peter Gillis, Miguel Wiels en Alain Vande Putte.

Woensdagmorgen kregen de kinderen bij de voorstelling in het Vlaams parlement de kans enkele vragen te stellen aan de politici. De kinderen zijn vooral bezig met ontspanning en vragen meer aandacht voor sport en cultuur op school. Ze vragen zich af waarom er zoveel uren wiskunde en taal worden gegeven en zo weinig uren sport of muziek. Ook na de lesuren is er heel wat vraag naar betaalbare of gratis sportactiviteiten waaraan iedereen kan deelnemen. Daarnaast blijft pesten op school een belangrijk item voor de jongeren.