Mode

De eerste lentetrends vanop de catwalk

Print
De eerste lentetrends vanop de catwalk

Foto: *

Met New York en Londen achter de kiezen, zijn de modeweken ondertussen halfweg. Tijd voor een allereerste rondje lentetrends: naar deze modieuze nieuwigheden kijken we alvast met plezier uit.

Echt extreem vernieuwend deden looks op de eerste modeweken niet aan: het verhaal van de heersende seventiestrend blijkt immers nog lang niet uitverteld en ook flashbacks naar de nineties blijven in, net als – een klassieker – bloemenprints voor de lente. Tijdens de zomer van 2016 zit het 'm vooral in de details. Staan ondertussen al op de modeagenda: ontblote schouders, hoge en gefronste kraagjes, asymmetrische snitten en sterrenprints.

Boeketjes
Bloemenprins hoeven niet noodzakelijk bij elkaar te passen, als er maar voldoende bloempjes in één outfit gepropt zitten, ben je mee. Ook altijd mooi: een statementbloem om de show mee te stelen.


BCBGMaxazria / Creatures of the Wind / Jill Stuart

Kant 2.0
Nog zo'n vrouwelijke klassieker voor de lente: kant. Al kreeg het delicate materiaal wél een moderne update. En een kleurbadje.


Burberry Prorsum / Bora Aksu

Schouders bloot
Vergeet het decolleté, volgende lente zetten we vooral onze schouders in de kijker. Romantisch, minimalistisch of vrouwelijk sexy: deze trend laat zich heel makkelijk naar je eigen stijl vertalen.


Creatures of Comfort / Peter Pilotto /  Diane Von Furstenberg

Linnen
Een look waar we even aan moeten wennen en een héél ander soort nineties dan wat we tot nu toe gewoon waren: jezelf van kop tot teen in linnen hullen is weer helemaal oké.  


Paul Smith / Diane Von Furstenberg / Creatures of Comfort

Rolkragen en volumineuze mouwen
Niks te strakke rolkraagtruitjes, komende lente mag het op z'n Anna Boleyns. Als we niet met de schouders bloot lopen, pakken we ons decolleté immers in met een opvallend gefronste kraag. Ook volumineuze mouwen staan hoog op ieders verlanglijstje.


Zimmerman / J.W. Anderson / Hully Fulton

Seventies: suède en donker oranje
Zomerkleur bij uitstek blijkt een roestkleurig oranje. Wie combineert met suède en/of een minirokje gaat voluit voor de seventiesvibe, maar roest kan ook een strakke outfit opwarmen.


Altuzarra / Karen Walker / Daks

Sterren
Dat we sterretjes zagen, op de catwalks! Na de bloem een van de populairste (en vooral nieuwste) printjes voor de lente, zowel sportief als iets opvallender te dragen.


Lacoste / Karen Walker / Holly Fulton

Asymmetrie & geometrie
Grafische patronen en asymmetrische cuts? Perfect om alle romantische creaties counteren.


Jonathan Saunders / Daks / Peter Pilotto

Niet te missen