Albert Heijn dekt tabak af in Nederland

Print
Albert Heijn dekt tabak af in Nederland

In vijftien winkels in Nederland van supermarktketen Albert Heijn wordt tabak niet langer zichtbaar gepresenteerd.

Tijdens een proefperiode worden in deze vestigingen verschillende vormen van afdekken getest. Dat maakte moederconcern Ahold woensdag bekend. “Het afdekken van tabaksproducten kan bijdragen aan een vermindering van tabaksgebruik onder de bevolking”, aldus de supermarktketen die ook in België actief is.

In de betrokken winkels worden verschillende vormen van afdekken getest zoals gesloten deuren, lamellen en automaten. Het doel is te ervaren wat voor klanten en medewerkers het beste werkt.

Ook steunt Albert Heijn dit jaar Stoptober, een campagne waarin rokers en niet-rokers elkaar helpen om 28 dagen te stoppen met roken. Met deze initiatieven wil de supermarktonderneming klanten die willen stoppen met roken een steuntje in de rug bieden.

De Nederlandse staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn waardeert het dat Albert Heijn de pakjes sigaretten uit het zicht zet. “Ik ben erg benieuwd naar de effecten hiervan op de verkoop en met name aan jongeren. Mijn ambitie is dat jongeren helemaal niet beginnen met roken en kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Deze stap helpt daarbij.”