Bonsaiclub Miyagi houdt eerste tentoonstelling

Print
Bonsaiclub Miyagi houdt eerste tentoonstelling

Foto: Stefan Beukelaers

Sint-Truiden - Tijdens het weekend van 19 en 20 september lokte bonsaiclub Miyagi, ter gelegenheid van hun allereerste tentoonstelling, een kleine 1.000 bezoekers naar de Tuinbouwschool in Sint-Truiden.

Clubvoorzitter Eddy Paris richtte deze vereniging 3 jaar geleden op met de Tuinbouwschool als vaste locatie.
De leden, een gezellige groep van oud-leerlingen, leerlingen, personeelsleden van de school, maar ook andere bonsailiefhebbers uit de streek, leren er de essentiële basisvaardigheden van bonsai en maken onder begeleiding mooie bonsaicreaties naar Japanse schoonheidsidealen.
Truienaar Filip Haesen, oud-leerling van de tuinbouwschool uit de afdeling tuinbouw, maar vooral een enorm gerespecteerd bonsaimeester, heeft als lesgever de club in korte tijd reeds op een behoorlijk niveau kunnen tillen.
De behoorlijke werking heeft er tevens toe geleid dat Miyagi officieel lid kon worden van de Vlaamse bonsaifederatie.
Het organiseren van tentoonstellingen behoort hierdoor tot één van de verplichte opdrachten. De clubleden namen deze uitdaging met beide handen aan en zijn er behoorlijk trots op dat ze binnen deze relatief korte termijn (volgens bonsainormen) reeds heel wat kwaliteitsbomen konden tentoonstellen.
Mede dankzij de steun van de Studiekring Guvelingen o.l.v. Eddy Leclere en de school was deze eerste tentoonstelling in het unieke kader (in de serres van de tuinbouwschool) een wervelend succes. De bonsaifederatie en de stad mogen trots zijn op deze nieuwe culture activiteit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio