Cercle Brugge verliest gestaakte beloftenwedstrijd tegen Seraing met forfait

Print
Cercle Brugge verliest gestaakte beloftenwedstrijd tegen Seraing met forfait

Foto: BELGA

De beloften van Cercle Brugge krijgen een 0-5 forfaitscore aangesmeerd na het falen van een verlichtingspaal in het stopgezette thuisduel tegen Seraing United op 4 september. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond oordeelde dinsdag dat de schuld voor dat gestaakte duel bij Cercle lag en gaf de drie punten aan Seraing.

Aan de rust stond Cercle 1-0 voor. Na de rust moest de scheidsrechter de wedstrijd stilleggen, omdat een verlichtingspaal het niet deed. De thuisploeg kreeg deze niet meer aan de praat en conform het bondsreglement kon de wedstrijd dan ook niet hervat worden.

Cercle Brugge wilde zich nog beroepen op overmacht om de wedstrijd te laten herspelen, maar de Geschillencommissie oordeelt anders. ‘Uit het scheidsrechtersverslag en de schriftelijke toelichtingen van de betrokken clubs kan niet worden afgeleid dat het niet functioneren van een van de verlichtingspalen toegeschreven kan worden aan de situatie onafhankelijk van de wil van Cercle Brugge. Meer concreet kan overmacht niet weerhouden worden’, klink het.

Om bovenstaande redenen verliest Cercle de wedstrijd met 0-5 forfaitcijfers en gaan de drie punten naar Seraing. De Vereniging moet ook een boete van 250 euro betalen.