Marcel Kittel legt focus nu al op volgend seizoen: ‘2015 was geen plezant jaar’

Print
Marcel Kittel legt focus nu al op volgend seizoen: ‘2015 was geen plezant jaar’

Foto: Photo News

Marcel Kittel, in 2012 en 2013 winnaar van de Omloop van het Houtland, hervat woensdag in diezelfde wedstrijd in Lichtervelde de competitie. De 27-jarige Duitser, die vrijdag wegens ziekte nog forfait moest geven voor het Kampioenschap van Vlaanderen, heeft tot op heden een zeer beroerd jaar achter de rug.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Ik ben bezig aan het einde van het seizoen’, liet de spurter optekenen voor de start. ‘Ik rijd nog enkele koersen en dan trek ik de winter in. Ik moet eerlijk toegeven, en wat iedereen ondertussen al ruimschoots weet, dat 2015 voor mij geen plezant jaar was’, stelde Kittel.

‘Er resten mij nu nog een handvol wedstrijden waarin ik nog kan koersen maar ik denk dat ik daarin op niet veel schitterende resultaten meer moet rekenen. Ik leg nu al de focus op volgend jaar. Ik kan nu geen goede conditie meer uit mijn hoed toveren. Ik moet mezelf niets wijsmaken. Ik werk mijn resterende koersen af zonder druk. Het wereldkampioenschap was dan ook niet voor mij weggelegd, gezien mijn prestaties in het afgelopen jaar. Ik kon geen plaats opeisen voor Richmond. Ik trek wel conclusies uit dit rampjaar. Ik kan lessen trekken uit wat misging en zal die neerwaartse curve trachten te vermijden in 2016.’