Wouter Deprez tegen minister Schauvliege: "U kan het met Tipp-Ex rechtzetten"

Wouter Deprez tegen minister Schauvliege: "U kan het met Tipp-Ex rechtzetten"

Foto: LD

Genk / Zonhoven - Het ziet er niet naar uit dat de verdere uitbreiding van het transportbedrijf Essers in het natuurgebied in Genk en Zonhoven nog is tegen te houden, maar cabaretier Wouter Deprez is duidelijk niet van plan de strijdbijl te begraven. Hij haalt vandaag opnieuwe$ uit naar Joke Schauvliege op Facebook.

" U zegt me dat ik het verhaal fout vertel. Ik heb ingezien dat dat klopt," schrijft Wouter Deprez in een nieuwe aanklacht op Facebook die al meer dan 2.700 keer gedeeld is. "Ik had gezegd dat er 300 hectare beschikbare bedrijfsgronden zijn in Limburg. Volgens de cijfers in uw commissie Leefmilieu gisteren gaat het om 900 hectare. Mijn excuses.” ...

"Ik vertel u graag over het studiewerk in het Essers-dossier van advocaat milieurecht Hendrik Schoukens. Hij bestudeerde het huidige GRUP, dat nu voorligt om de nieuwe uitbreiding van Essers mogelijk te maken. 
Hij bestudeerde ook het GRUP 2009, dat werd opgemaakt om de vorige uitbreiding van Essers in dit natuurgebied mogelijk te maken. Hij kwam tot de volgende conclusie: het hele dossier voor de huidige uitbreiding van Essers nv is een slecht gecamoufleerde poging om de juiste procedure te ontwijken voor het kappen van Natura2000-bos. De bevoegde rechter zal bij een eventuele rechtszaak wellicht niet akkoord gaan met deze gang van zaken. "Dat is spijtig”, dacht ik, „als je er al zoveel tijd hebt ingestoken, en dat het dan nog niet voorbij de rechter zal geraken.”

"U kunt twee dingen doen. Of u schrijft in het GRUP 2014 waarom de belofte van 2009 een loze belofte was.
Dat moet u niet doen : dan weet het grote publiek dat je aan de Vlaamse overheid om het even wat kunt beloven, zonder je aan je belofte te moeten houden.

Of u verwijdert met Tipp-Ex de gemaakte beloftes en voorwaarden uit het GRUP van 2009.

Wellicht valt dat het minste op.
Misschien ziet de rechter het niet.
Misschien valt het de publieke opinie niet op.

Veel schilderplezier!

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio