Seraing United trekt zonder geschorste Bamba naar Dessel

Print

Seraing United kan op de zevende speeldag in de Proximus League op bezoek bij Dessel niet rekenen op zijn verdediger Ali Vanomo Bamba. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaf de speler van Seraing dinsdag een schorsing van twee speeldagen, waarvan één met een jaar uitstel, en een boete van 200 euro. De tweedeklasser legt zich neer bij de straf.

Bamba kreeg in de 0-3 verloren wedstrijd tegen Union in de 47e minuut een rode kaart van scheidsrechter Nathan Verboomen. Het parket van de KBVB had maandag een schorsing van twee speeldagen gevraagd, omdat de fysieke integriteit van de Union-spits Da Silva door zijn acties in gevaar was. De Geschillencommissie herbekeek de fase en kan zich vinden in het oordeel van het Bondsparket. ‘Bamba gaat met een enorme intensiviteit en met de twee voeten vooruit in op zijn tegenstander. Hij raakt geen bal en enkel Da Silva, wiens fysieke integriteit in gevaar is’, klinkt het bij de Geschillencommissie, die evenwel een lichtere straf geeft dan het Bondsparket had gevraagd. ‘Bamba probeert zijn tegenstrever nog te ontwijken, maar dat lukte niet meer gezien de intensiteit van zijn tackle.’

VV Koksijde heeft ingestemd met het schorsingsvoorstel van het Bondsparket voor zijn coach Hugo Vandenheede. In het 2-2 gelijkspel bij Verbroedering Geel was Vandenheede iets te fel in zijn commentaar tegen de wedstrijdleiding. Bovendien betrad de coach van Koksijde het terrein, wat indruist tegen het bondsreglement. De scheidsrechter stuurde hem daarop achter de omheining. Het parket stelde maandag een schorsing van twee speeldagen en een boete van 200 euro, waarvan de helft met uitstel, voor. Club en trainer accepteerden die straf, waardoor Vandenheede niet op de trainersbank zit vanavond/woensdag in de zestiende finales van de Beker van België tegen Standard. Ook het duel tegen Patro Eisden Maasmechelen op de zevende speeldag in de tweede klasse moet hij aan zich voorbij laten gaan.