Yanina Wickmayer stoomt door naar kwartfinales WTA Guangzhou

Print
Yanina Wickmayer stoomt door naar kwartfinales WTA Guangzhou

Foto: AFP

Yanina Wickmayer (WTA 56) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-tennistoernooi in het Chinese Guangzhou (hard/250.000 dollar).

Wickmayer, de laatste weken in uitstekende doen, rekende in haar tweederondepartij in twee sets af met Monica Puig (WTA 106). De Puerto Ricaanse had in ronde één de als tweede geplaatste Duitse Andrea Petkovic (WTA 17) uit het toernooi gekegeld, maar moest tegen Wickmayer na 1 uur en 28 minuten buigen met 6-3 en 6-4. Het was pas het eerste duel tussen de 25-jarige Wickmayer en de vier jaar jongere Puig.

‘Wicky’, de enige Belgische deelneemster in Guangzhou, had in de eerste ronde in twee sets (6-4 en 6-4) de maat genomen van de Poolse Magda Linette (WTA 64). Beide speelsters stonden zondag nog tegenover elkaar in de finale van het toernooi in Tokio. Wickmayer won toen met 4-6, 6-3 en 6-3 en pakte zo haar vierde WTA-titel.

Bij de laatste acht treft Wickmayer het zesde reekshoofd Monica Niculescu (WTA 49). De Roemeense schakelde eerder op de dag de Zweedse qualifier Rebecca Peterson (WTA 147) uit (6-3, 6-2). In de onderlinge confrontaties tussen Wickmayer en Niculescu staat het 2-2. De Vlaams-Brabantse won in 2009 in New Haven en in 2011 op Roland Garros, twee jaar later haalde de Roemeense het in Monterrey en Cincinnati.