Yellow Tigers en Bulgarije houden mekaar in bedwang

Print
Yellow Tigers en Bulgarije houden mekaar in bedwang

Foto: VDB

De Belgische volleybalvrouwen hebben dinsdag in hun laatste oefenwedstrijd voor aanvang van het EK 2-2 gelijkgespeeld tegen Bulgarije. De setstanden in de Lotto Arena waren 20-25, 25-23, 25-18 en 18-25.

Bij het begin van de wedstrijd leken de Yellow Tigers onder de indruk van de agressie waarmee de Bulgaarse vrouwen aan de wedstrijd begonnen. Een spannende tweede set bracht de stand weer gelijk. Aanvallende punten van Van Hecke en Vandesteene zorgden voor een knappe remonte in set 3. Het was Dirickx die met twee aces de set binnenhaalde: 25-18. In set 4 haalden Nikolova en Vasileva opnieuw de hamer boven: 18-25.

De coaches beslisten bij 2-2 dat het genoeg geweest was. Maandag had Bulgarije het nog met 2-3 gehaald. Zaterdag starten de Tigers aan hun EK, dat van 26 september tot 4 oktober in Nederland en België plaatsvindt. België speelt er in de groepsfase in groep B in de Antwerpse Lotto Arena tegen Hongarije (26/9), Azerbeidzjan (27/9) en Turkije (28/9).

Speelden voor België: Biebauw, Dirickx, Courtois, Heyrman, Leys, Grobelna, Aelbrecht, Van Hecke, Vandesteene, Cianci, Van Gestel, Van de Vyver, Catry.