Celebs

Dit doet dertig dagen niet wassen met Eline De Munck

Print
Voor een nieuw programma op vrouwenzender TLC ging presentatrice Eline De Munck de uitdaging aan om zich dertig dagen niet te wassen. Dat ging van een make-upvrij gezicht tot vettig haar en onfrisse geurtjes. Donderdag is het experiment afgelopen en mag de blondine zich volledig laten gaan in de badkamer. Maar naar één ding verlangt ze nog meer: 'Ik ga eerst mijn lakens in de was steken. Ik ben goed ziek geweest en ze ruiken heel onfris. Ik verlang naar het gevoel van een fris bed', zegt ze.

Wanneer we aan Eline vragen of haar experiment voor herhaling vatbaar is, is ze heel duidelijk. 'Dit was een once in a lifetime experience. Ik had aan het begin van het project veel vragen. Ga ik me zekerder voelen of net onzekerder? Ga ik vettig eten, ga ik constant in mijn jogging lopen? Ik wou deze vragen echt kunnen beantwoorden en daarom ben ik de uitdaging aangegaan', klinkt het.

Gemeen griepje
Nu, 29 dagen later om precies te zijn, beseft Eline dat het weinig te maken had met het idee dat ze vuil zou worden. 'Het was niet alleen een fysieke maar ook een mentale test. Ik heb dieptepunten gehad. Een van die mindere momenten verklapt ze al. 'Ik werd serieus ziek. Ik heb griep gehad en 80 procent van de bacteriën wordt doorgegeven via je handen. Mijn immuunsysteem heeft een klap gekregen.'

Het zit écht vanbinnen
De 27-jarige blondine heeft ook belangrijke les geleerd over zichzelf en de huidige maatschappij. 'We zijn soms zo oppervlakkig. Er is geen goed evenwicht tussen hoe we er innerlijk en uiterlijk uitzien. De focus ligt tegenwoordig zo vaak op onze looks. Je parfum en schmink lijken als het ware belangrijker dan wie je echt bent', zegt ze. Haar 'Get Dirty'-project heeft Eline ervan overtuigd dat zaken zoals een bad hairday helemaal niet zo erg zijn. 'Ik heb sowieso vettig haar en het werd alleen maar erger. Dat is niet fijn, maar ik heb het gewoon losgelaten. 'Vijf uur voor de spiegel staan zal je geen beter gevoel geven over wie je vanbinnen bent. De fundering is belangrijker dan de frosting en ikzelf voel me goed in mijn vel', klinkt het vastberaden.

Verwenpakket
Op donderdag 24 september is het experiment voorbij en is Eline van plan om veel tijd in de badkamer door te brengen. 'Voor mij is het totale ritueel belangrijk. Ik wil een lange douche nemen, mijn tanden poetsen, mijn haar verzorgen. Het volledige pakket! Maar daarvoor ga ik toch eerst mijn lakens verversen. Terwijl ik ziek was heb ik flink gezweet en mijn bed ruikt onfris.'
 

 

Ka-pot! #Slapen! #EndOfALongDay #Pure #NoMakeUp #VettigHaar? #Don'tCare

A photo posted by elinedemunck (@elinedemunck) on

 

FRIYAY!!! Ik ben helemaal bright and shiny voor het weekend! #NoLaundryDayForMe #SmellyPanter #DirtyMunckie

A photo posted by elinedemunck (@elinedemunck) on

 

In het hol van de leeuw!!! #MakeUp

A photo posted by elinedemunck (@elinedemunck) on

 

Woooowwww tis vroeg. Én maandag. #Filming #VettigHaarDontCare

A photo posted by elinedemunck (@elinedemunck) on

 

Wil jij weten wat er allemaal aan de hand is met mij?! Kijk dan nu naar #VanGilsEnGasten @een #ElineGetsDirty

A photo posted by elinedemunck (@elinedemunck) on

 

MIJN TANDEN!!!!! AAAAAARRRRGGGHHHHH #ElineGetsDirty #TLCvlaanderen

A photo posted by elinedemunck (@elinedemunck) on

 

Nog 2x slapen! Countdown naar no more smelly oksel hair!!!! #ElineGetsDirty #TLCvlaanderen #Nog3Dagen

A photo posted by elinedemunck (@elinedemunck) on

Niet te missen