Stenuit en Demoitié fietsen komend seizoen voor Wanty-Groupe Gobert

Print
Stenuit en Demoitié fietsen komend seizoen voor Wanty-Groupe Gobert

Foto: NBEN

De Waalse wielrenners Robin Stenuit en Antoine Demoitié rijden komend wielerseizoen voor Wanty-Groupe Gobert. Dat heeft de Belgische procontinentale formatie woensdag bevestigd. Stenuit was dit seizoen stagiair en won in de kleuren van Wanty-Groupe Gobert al de Schaal Sels. Demoitié komt over van Wallonie-Bruxelles.

Wielrennen op Sportwereld.be

De 25-jarige Stenuit kwam eerder dit jaar uit voor Veranclassic-Ekoi en behaalde mooie overwinningen in de Memorial Phillippe van Coningsloo, de GP de la Ville de Nogent-Sur-Oise en een etappe in de Tour du Gironde waar hij derde werd in het eindklassement. Eind augustus pakte hij met de Schaal Sels zijn tot nu toe grootste zege uit zijn carrière. Als tweedejaars belofte reed hij al bij de voorganger van het huidige Wanty-Groupe Gobert. ‘Ze hebben me een kans gegeven als stagiair en die heb ik niet laten gaan. Mijn doelen en ambities zijn nog niet vastgelegd, maar ik wil me blijven ontwikkelen’, klinkt het. ‘Ik wil de kansen grijpen die ik krijg maar ook werken voor de leiders in de ploeg zoals ik in Denemarken deed voor Marcato en in Poitou-Charentes voor Jans.’

Voor Demoitié betekent het tekenen bij Wanty-Groupe Gobert een stap voorwaarts in zijn carrière. Hij won dit jaar Wanzele Koerse en een etappe in het Circuit des Ardennes en behaalde podiumplaatsen in de GP Stad Zottegem, de Handzame Classic en de GP Marseillaise. ‘Het programma dat de ploeg kan rijden stelt mij in staat om de WorldTour-wedstrijden te ontdekken. Dat zal een ontdekkingstocht worden waar ik erg naar uitkijk. Ik heb laten zien dat koersen als Kuurne-Brussel-Kuurne, de Driedaagse van West-Vlaanderen of de wedstrijden in de Coupe de France me goed liggen. Daar liggen ook mijn doelstellingen’, legt Demoitié uit.

Wanty-Groupe Gobert, dat zich vorige week nog versterkte met Gaëtan Bille, heeft nu toe twaalf renners bevestigd voor 2016. Dat zijn naast Bille, Stenuit en Demoitié ook Marco Marcato, Roy Jans, Jérôme Baugnies, Kévin Van Melsen, Lander Seynaeve, Simone Antonini, Frederik Backaert, Tom Devriendt en Thomas Degand.