Ex-Standard-talent vindt onderdak bij Waasland-Beveren

Print
Ex-Standard-talent vindt onderdak bij Waasland-Beveren

Foto: EPA

Tortol Lumanza heeft zich als vrije speler aangesloten bij Waasland-Beveren. Dat hebben de Waaslanders woensdag laten weten op de clubwebsite. De 21-jarige middenvelder zat zonder club sinds zijn contract bij Standard enkele weken geleden ontbonden werd.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Congolese Belg ‘krijgt nu als niet-profspeler de kans om zich bij de beloftekern op te trainen en zijn beste niveau te bereiken’, meldt Waasland-Beveren. ‘Hij wordt daarbij professioneel begeleid. De uiteindelijke doelstelling is integratie in de A-kern en een mogelijk profcontract’, klinkt het.

De middenvelder werd opgeleid door Germinal-Beerschot en nadien Standard Luik en doorliep de nationale jeugdselecties van België. Voor de Rouches speelde hij een twintigtal wedstrijden in de Jupiler Pro League en kwam hij ook uit in de Europa League en in de kwalificaties van de Champions League. In het seizoen 2013-2014 werd hij uitgeleend aan toenmalig tweedeklasser STVV. Lumanza speelde dat jaar 23 wedstrijden en maakte drie doelpunten voor de Limburgers.

Lees meer over Standard Luik